CSC-zilver voor twaalf Dyckerhoff Basal betoncentrales

Kiwa heeft op 5 april twaalf keer CSC-zilver uitgereikt aan alle betoncentrales van Dyckerhoff Basal.

Bijschrift foto: Uitreiking CSC- zilver certificaten voor alle twaalf Dyckerhoff Basal vestigingen. [v.l.n.r. Paul Ewalds (CSC-NL), Niels Nijman (directeur Dyckerhoff Basal Betonmortel), André van Maris (KVM- Manager Dyckerhoff Basal), Arjen van den Drift, (Unitmanager Bouwmaterialen Kiwa)

Het CSC- certificaat (Concrete Sustainability Council Certificaat) is een manier voor producenten om te bewijzen dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd worden en speelt in op de vraag van opdrachtgevers.

Dyckerhoff Basal voldoet aan alle strenge eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen & grondstoffen, milieumanagement & reductie van milieubelasting, hergebruik, integriteit, mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden.

Afnemer verzekerd van duurzaam geproduceerd beton
“Het Nederlandse keurmerk BetonBewust werd vorig jaar naar een internationaal hoog niveau getrokken. Bij Dyckerhoff Basal hebben we dit direct opgepakt en wilden we hierbij zo hoog mogelijk scoren. Op dit moment is CSC-zilver het hoogst haalbare en is er nog ruimte voor verbetering op diverse vlakken. Dit wordt voor ons in de komende tijd een doel om naartoe te werken om zo nog duurzamer te produceren en transparanter in de keten te worden”, aldus André van Maris, KVM-manager bij Dyckerhoff Basal.

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Volgens Van Maris heeft het CSC- certificaat meer voordelen: “Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen en om zo bij te dragen aan het behoud van onze planeet.” Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Internationale regeling
Het Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat is daarmee ook een internationale regeling. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL (Betonhuis sector betonmortel) de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa is er een van. Voor meer informatie over het certificaat CSC en de rol van Kiwa in het behalen van het certificaat www.csc-nl.nl of www.kiwa.nl (zoekwoord CSC)

Quote André van Maris, KVM-manager bij Dyckerhoff Basal: “Daar waar medailles te verdelen zijn, gaan wij voor het hoogst haalbare!”

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: André van Maris, KVM-Manager info@Dyckerhoff-Basal.nl
betonhuis-betonmortel.nl